Hjælp til at gå til jobsamtale

Økonomisk støtte til at gå til jobsamtale på EUR 100-350.

Gennem Reactivate kan der søges om økonomisk støtte til at dække dele af udgifter til rejser, når jobsøgeren bliver tilbudt at komme til en jobsamtale i et andet EU-land

Den økonomisk støtte er mellem EUR 100-350 i henhold til km afstand.

Det er en forudsætning at:

  • Arbejdsgiver tilbyder en kontrakt på minimum 6 måneder, og arbejdstiden skal være mindst 50 % af en normal arbejdsuge og løn og andre vilkår skal svare til den nationale arbejdsmarkedslovgivning.
  • Der kun modtages økonomisk støtte fra enten arbejdsgiver, andre projektmidler eller Reactivate.
  • Man kan også få en betalt rejse til en jobsamtale i dit bopælsland, hvis det er i forbindelse med rekruttering mod et job i et andet EU-land, og hvis der er en betydelig rejseafstand (50-250 km).

Sådan ansøger man før jobsamtalen:

Der skal søges om økonomisk støtte inden datoen for jobsamtalen, så kan den økonomiske støtte ydes med tilbagevirkende kraft.

  • Send ansøgningsskemaet til jobsøgeren og bed ham sende det tilbage i udfyldt stand, vedlagt kopi af : pas, rejsedokumenter eller bookingbekræftelse, eksamensbevis eller CV, stillingsopslaget samt udskrift fra ansøgerens bankkonto, der viser, at ansøgeren er indehaver af bankkontoen. 
  • Indhent dokumentation fra arbejdsgiveren om jobsamtalen.
  • Send ansøgning, checkliste, dokumentation samt information fra arbejdsgiveren via e-mail til: reactivate@workindenmark.dk 
  • Herefter sender Workindenmark ansøgningen videre til projektlederen i Sverige og sørger efterfølgende for at indhente bekræftelse af fremmøde til jobsamtalen fra virksomheden.

Hvis du vil vide mere kan du kontakte os via e-mail: reactivate@workindenmark.dk eller på telefon 7220 3360

Standardmails

Her finder du standardsvar på henholdsvis dansk og engelsk som kan bruges i forbindelse med sagsbehandling af ansøgninger til Reactivate. De er tænkt som en hjælp til kommunikationen med kandidater og arbejdsgivere og tilrettes efter behov.

Standardmail på engelsk (word, nyt vindue)

Standard mail på dansk (word, nyt vindue)

Checklister

Til hver enkelt støtteordning under Reactivate er der lavet en checkliste, som kan bruges for at sikre at al nødvendig dokumentation er indhentet inden ansøgninger sendes ind.

31 - Checklist Reactivate Interview (pdf, nyt vindue)

Ansøgningsskemaer og formularer

Her findes ansøgningsskemaer til de enkelte støtteordninger under Reactivate samt formularer til at indhente information fra arbejdsgivere.

1A-reactivate-interview (pdf, nyt vindue)

1B-reactivate-confirm-interview (pdf, nyt vindue)