Danske virksomheder

Workindenmark
- tiltrækning
- rekruttering
- fastholdelse

Alle jobcentre skal have en grundlæggende viden om udenlandsrekruttering og skal kunne bistå virksomheder med at rekruttere arbejdskraft fra udlandet.

Jobcentrene kan i forbindelse med deres indsats benytte sig af og henvise til hjemmesiden Workindenmark.dk, hvor danske virksomheder kan få vist internationale jobordrer i jobbanken, og hvor udenlandske arbejdssøgende kan udsøges fra CV-banken.

Virksomheden kan i forbindelse med annoncering på Jobnet.dk vælge, at stillingsannoncen skal vises på Workindenmark.dk og på Den Europæiske Portal For Jobmobilitet.

Ønsker virksomheden ikke at annoncere på jobnet.dk, vil virksomhedens engelsksprogede online stillingsannoncer i udgangspunktet alligevel blive vist på Workindenmark.dk, da jobbanken "crawler" danske hjemmesider efter engelsksprogede stillingsannoncer. Virksomhederne kan frabede sig denne "crawling" ligesom de kan tilkendegive, at en specifik hjemmeside, der ikke allerede "crawles", fremadrettet bliver "crawlet". Sidstnævnte kan skyldes, at virksomheden ikke anvender det danske internetdomænenavn (.dk) men i stedet benytter et generisk domæne ( .com/.edu/el. lign.).

I CV-banken kan der fritekst søges blandt mere end 5.000 CV'er, hvoraf mere end 70 % er CV'er fra højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Det er også muligt at tilpasse søgningen, eksempelvis til højtkvalificeret arbejdskraft, til udenlandsk arbejdskraft med bopæl i Øst-, Syd- eller Vestdanmark, udenlandske studerende i Danmark etc.  

Workindenmark Service

Hvis jobcenteret ikke selv løse opgaven med udenlandsk rekruttering, kan jobcenteret eller virksomheden kontakte et Workindenmark center og få hjælp til at løse opgaven.

Workindenmark tilbyder service inden for tiltrækning, rekruttering og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft.